Erikas barbershopresa. Del 7 – Internat

13 Sep
by asarib, posted in Krönikor, Nyheter   |  No Comments

Erika Rodin är en av Albas senaste medlemstillskott. I en serie av texter kommer hon att berätta om sin resa in i Alba och resan fram till Nordiska Mästerskapen i kvinnlig barbershop, där kören tävlade mot andra barbershopkörer och slogs om en VM-plats i Las Vegas 2017.

Alba Show Chorus på körinternat

Internat

Precis som i alla andra föreningar jag är med i så har Alba ett internat. En helg med övernattning tillsammans med kören. Det är ett perfekt tillfälle att inte bara få gotta in sig i sångteknik utan även få lära känna varandra. Vi hade ett pressat schema för att hinna med allt och började nio eller tio varje dag (vilket är tidigt för mig). Att repa i 3,5 timme på en onsdagskväll kan vara rätt ansträngande för rösten men att repa i två dagar är sjukt ansträngande. . Eftermiddagen på söndagen trodde jag på allvar att jag skulle tappa rösten. Men tack vare sångtekniken fick jag behålla den och lyckades ändå få fram ett par rena toner.

alba-sallad

På lördagskvällen blev det middag med efterföljande dans och jag som är van vid middagarna under spexfester (trerätters med stämsång) blev inte besviken! Stämsång, lite uppträdanden och god mat erbjöds. Dock var jag så slut efter dagens repande att jag kröp i säng först av alla, nästan direkt efter att efterrätten var uppäten. Får väl skylla på att jag är yngst i kören och behöver min sömn?

På vissa av våra rep, och så även under internatet, spelar vi ibland in oss själva. Både ljudmässigt men även genom video för att kunna se hur väl man kan koreografin. Att stå med mobilen framför munnen när man sjunger är rätt hemskt, att lyssnar på sig själv är ännu värre. Första gången var en chock. Det lät ju hemskt! Det blev lite bättre de kommande gångerna men fortfarande är det ett av de värsta momenten. Det är också ett av de mest utvecklande momenten. Att lyssna på sin inspelning och utvärdera sig själv. Träffar jag alla toner? Uttalar jag allt rätt? Har jag ett bra flöde? Många genomlyssningar blir det och extra kul är det förstås när man hör sin egen utveckling mellan de olika inspelningarna.

Comments are closed.