Det här är Alba

Vi är Alba Show Chorus – en barbershopkör som startade 2004. Kören består av ett sextiotal kvinnor i alla åldrar. Många av oss har lång erfarenhet av att sjunga barbershop och sjunger även i kvartett. Men det finns också de som precis börjat bekanta sig med genren. Gissningsvis har vi tillsammans minst 300 års erfarenhet av barbershopsång!

Vi är medlemmar i Sweet Adelines International, SAI, en världsomspännande utbildningsorganisation för kvinnlig barbershop. Nordic Light Region #32 är den nordiska regionen inom SAI och inom regionen håller man varje vår regionala tävlingar för både körer och kvartetter. Vinnaren för på hösten året efter åka till det årliga konventet i USA, där det hålls tävlingar för alla vinnande körer och kvartetter från alla regioner runt om i världen.

Alba Show Chorus tog guld i Harmony Classics, 2007 och 2011. Eftersom vi vann Nordiska mästerskapen i barbershop 2023 blir vi inbjudna att medverka även under 2024!

Vårt arbetssätt

Vi träffas varje onsdag för att träna men det pågår ofta en mängd roliga aktiviteter utöver våra repetitioner. Vi älskar att uppträda och har alla möjligheter att sätta ihop en lämplig grupp med blandade låtar till både stora och små sammanhang. Vår verksamhet bygger på teamwork – en för alla – alla för en är det som gäller. Vi hjälps alla åt med de uppgifter som får verksamheten att leva.