Det här är Alba

Kören startades 2004 och består av ett gäng glada tjejer. De flesta av oss har en hel del sångerfarenhet. Förutom att vi sjungit barbershop i kör tidigare är det många i kören som även sjunger i kvartett. Gissningsvis har vi tillsammans minst 300 års erfarenhet av barbershopsång.

Världsklass

Vi är medlemmar i Sweet Adelines International, SAI, en världsomspännande utbildningsorganisation för kvinnlig barbershop. Nordic Light Region #32 är den nordiska regionen inom SAI och inom regionen håller man varje vår regionala tävlingar för både körer och kvartetter.

Vinnaren för på hösten året efter åka till det årliga konventet i USA, där det hålls tävlingar för alla vinnande körer och kvartetter från alla regioner runt om i världen.  Alba Show Chorus har tagit guld i Harmony Classics, åren 2007 och 2011!

Vårt arbetssätt

Förutom våra ordinarie onsdagsrep pågår alltid en mängd aktiviteter. Vi bygger vår verksamhet på teamwork. Vi hjälps alla åt med de uppgifter som får verksamheten att flyta. Vi ror båten gemensamt!

Vi älskar att uppträda och har alla möjligheter att sätta ihop en lämplig grupp med blandade låtar till både stora och små sammanhang.