Det här är Alba

I Alba Show Chorus sjunger ett sextiotal kvinnor i alla åldrar. Många av oss har lång erfarenhet av att sjunga barbershop och sjunger även i kvartett. Men det finns också de som precis börjat bekanta sig med genren. Gissningsvis har vi tillsammans minst 300 års erfarenhet av barbershopsång!

Vi träffas varje onsdag för att träna men det pågår ofta en mängd roliga aktiviteter utöver våra repetitioner. Vi älskar att uppträda och har alla möjligheter att sätta ihop en lämplig grupp med blandade låtar till både stora och små sammanhang. Vår verksamhet bygger på teamwork – en för alla – alla för en är det som gäller. Vi hjälps alla åt med de uppgifter som får verksamheten att leva.

Medlemmar i Sweet Adelines International

Vi är medlemmar i Sweet Adelines International, SAI, en världsomspännande utbildningsorganisation för kvinnlig barbershop. Vår region Nordic Light Region #32 är den nordiska regionen inom SAI och här hålls varje vår regionala tävlingar för både körer och kvartetter. De regionala vinnarna får på hösten året därpå åka till det årliga konventet i USA. Där tävlar alla vinnande körer och kvartetter från alla regioner runt om i världen.

2007 och 2011 tävlade Alba Show Chorus under konventet och vi tog guld i Harmony Classics båda åren. Eftersom vi nu vann Nordiska mästerskapen i barbershop 2023 blir vi även inbjudna att medverka under 2024!

Medlemmar i Society of Nordic Barbershop Singers

Vi är även medlemmar i Society of Nordic Barbershop Singers, SNOBS. SNOBS sprider, utvecklar och bevarar barbershopstilen i körer och kvartetter inom Norden. De ordnar också årligen konvent med tävlingar för körer och kvartetter.